2018. szeptember 18., kedd
2018. szeptember 7., péntek
Alakul
Íme a modellem ❤️❤️ még nehéz elképzelni milyen lesz készen ,egy hosszú ujjú blúzzal kiegészítve. Nekiállok paszpólozni,nem lesz kis munka,de sokat dob majd az összhatáson.
2018. szeptember 5., szerda
Új lendület
Az előző posztomban megígértem hogy megmutatom a másik cicámat , aki most volt egy éves . Nos íme:
Ő egy Mainecoon fajtájú cica és igy egy évesen közel 7kg a súlya .. igazi rossz ,eleven jószág :))
Na és hogy végre ősz van és én is jobban vagyok már,elkezdtem egy új ruhát készíteni ...
Szóval teljesen visszatértem az alkotásba :)))
2018. augusztus 29., szerda
Gondolatok
Nagyon gondolkozok másik cicán ,ugyan Dorka mellett van egy másik is aki hamarosan egy éves lesz és akkor meg is mutatom itt , De az a fajta törődés ami egy perzsamacska körül van az nagyon hiányzik .......és ha nem is ugyan ilyen fajta de valami nagy bundás szeretetgombóc jólenne nagyon .....
Dorothy Cicám ég veled ...
Ha szeretet van minden van !
Kiskedvenc és gazdi között csak ilyen lehet ,hiszen mintha a gyerekeink lennének ...Dorothy köszönöm az együtt töltött 12 évet .
2018. augusztus 24., péntek
Képeket kaptam
Mindig nagy öröm ha a ruhám tetszik azoknak az embereknek akik szeretnék őket :)
Most kaptam egy pár képet arról hogy a hölgy babáján hogy néz ki amit készítettem .. Hiába ugyan akkora a babája mint az enyém azért kicsit másképpen mutat rajta a ruha mint az enyémen ..
Sajnos a nyári hónapok alatt szüneltetni kellett az alkotást (nem igazán szeretek betegeskedni de nem lehet elkerülni sajnos )de ahogy jön az őszi hűvös idő és is újra kezdek varrni :)
2018. június 1., péntek
Érdekes csipke
Találtam ezt az érdekes videót . Csak tű és cérna kerll hozzá és lehet csodaszép dolgokat alkotni :)))
2018. május 31., csütörtök
Csipkeherceg Receptes Kódexe: Zöld dió
Egy nagyon régi könyben találtam az alábbi receptet ..
Zöld olasz diót befőzni
A diók akkor szedessenek, mikor még csak félérettek és könnyen
át lehet metszeni; ezután egy tollkéssel mindegyik dióba néhány szú
rást tegyünk és helyezzük őket friss kútvízbe; a vizet pedig minden
nap frissel kell felváltanunk; a dió öt vagy nyolc napig, de mindig
friss vizet öntvén rá, mindennap kezeltessék így; miszerint addig
tisztíttassanak, míg fanyar ízüket elvesztették és a víz tökéletesen
tiszta maradt. Ezután főzzük meg a diókat vízben addig, meddig a
lágytojást főzni szoktuk ; cukrot pedig éppen annyit vegyünk, mennyit
a diónak súlya tesz és tisztázzuk meg szokás szerint. Már most a diókat
tűzdeljük meg néhány széthasított szegfűszeggel és néhány hosszúkásra
vágott fahéjjal; ezután tegyük a cukorba, melyben mindaddig főzen-
dők, míg egészen megpuhultak; habját pedig mindig le kell venni;
ezután vegyük ki a diókat; a szörpöt pedig hagyjuk még jobban be
főni ; a diókat tegyük üvegekbe s ha a szörp kissé áthűlt, öntsük rá ;
ezután tegyünk keresztbe rá vékony forgácsot, hogy a szörp, a diókat
mindig födve tartsa ; már most kössük be papirossal az üveget és szúr-
daljunk rajta tűvel lyukacskákat.
Eggyenlőre itt tartok :)
Zöld olasz diót befőzni
A diók akkor szedessenek, mikor még csak félérettek és könnyen
át lehet metszeni; ezután egy tollkéssel mindegyik dióba néhány szú
rást tegyünk és helyezzük őket friss kútvízbe; a vizet pedig minden
nap frissel kell felváltanunk; a dió öt vagy nyolc napig, de mindig
friss vizet öntvén rá, mindennap kezeltessék így; miszerint addig
tisztíttassanak, míg fanyar ízüket elvesztették és a víz tökéletesen
tiszta maradt. Ezután főzzük meg a diókat vízben addig, meddig a
lágytojást főzni szoktuk ; cukrot pedig éppen annyit vegyünk, mennyit
a diónak súlya tesz és tisztázzuk meg szokás szerint. Már most a diókat
tűzdeljük meg néhány széthasított szegfűszeggel és néhány hosszúkásra
vágott fahéjjal; ezután tegyük a cukorba, melyben mindaddig főzen-
dők, míg egészen megpuhultak; habját pedig mindig le kell venni;
ezután vegyük ki a diókat; a szörpöt pedig hagyjuk még jobban be
főni ; a diókat tegyük üvegekbe s ha a szörp kissé áthűlt, öntsük rá ;
ezután tegyünk keresztbe rá vékony forgácsot, hogy a szörp, a diókat
mindig födve tartsa ; már most kössük be papirossal az üveget és szúr-
daljunk rajta tűvel lyukacskákat.
Eggyenlőre itt tartok :)
2018. május 29., kedd
Csipkeherceg Receptes Kódexe:Kenyér
Ez egy igen egyszerű és nagyon finom kenyér recept! Nekem ez vált be a legjobban és emiatt ajánlom is jó szívvel nektek.
Hozzávalók: 405gramm liszt, 1csomag szárított élesztő, 1/2 liter langyos víz, 3 evő kanál olaj, 1teáskanál só. 1/2 teáskanál cukor .
A lisztet átszitáljuk. Belekeverjük az élesztőt ,a sót, a cukrot és a 3 evő kanál olajat.
Majd hozzáadjuk a fél liter langyos vizet és összekeverjük galuska lágyságú tésztává és 1/2 órát pihentetjük.
Addig előmelegítjük a sütőt 200 fokra . A tésztát lisztezett deszkára borítjuk és átdolgozzuk majd kiolajozott formába tesszük , megkenjük olajjal és szép pirosra sütjük . A sütőbe tegyünk egy kis lábosba 2 deciliter vizet a tészta mellé így szebb lesz :)
2018. május 28., hétfő
Gyönygyöztem kicsikét
Hosszú idő után újra van lehetőségem írni ide és végre bemutathatom nektek a kék ruhát ami közben azért elkészült :) A blúzhoz az előző rózsaszín felső szabásmintáját használtam fel kissé átalakítva. A Gyöngyöket hármasával varrtam rá . Élőben sokkal de sokkal jobban érvényesül a színe ahogy napfényben megcsillan az anyag szépsége :)
Az utolsó képen a kifordított ruhát mutatom meg .
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)