Nos most egy igazi klasszikus finomságot hoztam a méltán híres
Női szeszély
12deka vajat 4 tojás sárgájával, 4 kanál cukorral habosra keverünk, majd 2 evőkanál tejet és 25deka liszttel elkevert 1 csomag sütőport hozzáadva tésztát gyúrunk. Egy közép nagy tepsiben egyenletesen eligazgatjuk, baracklekvárral megkenjük és 6 tojás fehérjéjéből, 1 kiskanál ecettel (10%)és 20deka citromos porcukorral (1 citrom héja lereszelve és a cukorba keverve)kemény habot készítünk.( Nem verjük fel a habot előre hanem a cukorral és az ecettel együtt, így tovább tart ugyan de sütés közben nem esik össze:-) )Bevonjuk vele a tésztát jó vastagon, és közepes hőmérsékleten szép barnára sütjük. Fontos hogy sütés közben ne nyissuk ki az ajtót!!
Jó étvágyat!
Ez nem ér nagyon guszta,én meg épp fogyózok:)) Anyum régebben sokszor készítette ezt a sütit, nagyon fini:)
VálaszTörlésBizony az:-) Holnap vendégségbe megyek és gondoltam nem megyek üres kézzel:-)
VálaszTörlésBiztos nagyon örülnek majd neki:)
VálaszTörlésEz nagyon finom lehet:-))
VálaszTörlésIgen az :-)
VálaszTörlés