:-))))))))))))))))))
2010. március 28., vasárnap
Albérlők:-)
:-))))))))))))))))))
2010. március 26., péntek
2010. március 25., csütörtök
Kiálításon jártam. . .
A csipke varráson kívül a másik nagy szenvedélyem a korhű viselet készítése és ami ezzel összefügg minden.Ezért is gyűjtöm a régi divatlapokat, Antik fényképeket és már a méter árú boltban is jól ismernek:-) Nem régóta foglalkozok a varrással ,talán kicsivel több mint 1 éve. Először géppel próbálkoztam de aztán átváltottam a teljes kézi varrásra, ezek a baba ruhák olyan kicsik hogy csak így lehet őket igényesen és profin elkészíteni. Na meg persze szere
tem a piszmogós munkákat
:-) Amikor kész lettem egy -egy ruhával akkor mindig megmutattam az ismerősöknek és a fórumokra is feltettem ahová írni is szoktam. Mindenkitől pozitív visszajelzéseket kaptam és sokan bíztattak hogy nevezzek be a Győri babakiálításra én is. Na nem kellett sokat győzködni hamar elkezdetem a munkát. A kockás anyagot úgy kaptam egy kedves szomszédomtól direkt erre a célra, a többi anyagot magam vettem meg. Szerencsére sok szabás mintám van a 19. századi ruhákhoz így a megfelelő modell kiválasztása nem volt gond Egyik régi fényképem szolgált mintaként ami itt is láthatsz a sarokban.1 hónapos gondos munka eredménye itt látható színesben:-) Díjat sajnos nem nyeretem vele, de sokan gratuláltak és a kiállító teremben fő helyre tették:-) Úgyhogy szégyent sem vallottam hanem igencsak megálltam a helyem én úgy érzem:-) Az biztos hogy a jövő évi kiállításra sokkal korábban kezdek majd készülni, gyakorlatilag már most:-) Nagyon szép és szemetgyönyörködtető babákat lehet látni. Aki teheti nézze meg mert életre szóló élményben lesz része. Áprikis 8-ig még megtekinthető a sok-sok szép baba!
2010. március 20., szombat
Húsvét:-)
2010. március 14., vasárnap
Csipkeherceg receptes kódexe!
Piskóta kuglóf:
Hozzávalók!:
4 tojás, 15 dkg porcukor, 1/2 csomag sütőpor, 20dkg liszt, 5dkg margarin, 1 citrom héja, 3dkg darált dió, 2dkg mazsola.
Egy tálban felverjük az egész tojásokat, beleszórjuk a porcukrot és gőz fölött kikavarjuk.Amikor
Hozzávalók!:
4 tojás, 15 dkg porcukor, 1/2 csomag sütőpor, 20dkg liszt, 5dkg margarin, 1 citrom héja, 3dkg darált dió, 2dkg mazsola.
Egy tálban felverjük az egész tojásokat, beleszórjuk a porcukrot és gőz fölött kikavarjuk.Amikor
kihűlt,hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, az olvasztott margarint, a reszelt citromhéjat, a darált diót és a megtisztított mazsolát . margarinnal kikent lisztel kihintett formában sütjük. Porcukrozva tálaljuk. 
2010. március 12., péntek
Csipkeherceg receptes kódexe!
Ma egy újabb receptet lapozunk fel a nagykönyvből!
Meggyes Lepény:
8dkg vajat habosra keverünk, hozzáadunk18dkg cukrot, 5 tojás sárgáját, az 5 tojás kemény habját és 15 dkg lisztet.Ki zsírozott lisztezett tepsibe töltjük és a tetejét bőségesen meghintjük meggyel. Aranysárgára sütjük. Nagyon nagyon finom. A család nagy kedvence! Jó étvágyat!
2010. március 7., vasárnap
Csipkeherceg receptes kódexe!
Ma kedvem volt sütögetni. Nagyon szeretek kipróbálni különböző sütiket és amire a családom az áldását adja azt beépítem a repertoáromba:-) Most is egy kedvencünk következik:
Felhőszelet:
Hozzávalók:
3 tojás, 30 dkg cukor, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1,5dl tej, 1 citrom reszelt héja, 28dkg rétesliszt, 2 evő kanál kakaópor
A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral. Hozáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a lisztet, végül a kemény habbá vert tojás fehérjét. A tészta feléből kupacokat rakunk a zsírozott tepsibe, a másik feléhez kakaó port keverünk és a fehér halmok közé öntjük hogy olyan márványos legyen az egész tészta a tepsiben. . .
Piskótához hasonlóan sütjük és ha megsült kiborítjuk és pogácsa szaggatóval félholdakat szaggatunk belőle és úgy tálaljuk. Jó étvágyat!
Felhőszelet:
Hozzávalók:
3 tojás, 30 dkg cukor, fél csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 1,5dl tej, 1 citrom reszelt héja, 28dkg rétesliszt, 2 evő kanál kakaópor
A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, a sütőporral, a vaníliás cukorral. Hozáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, a lisztet, végül a kemény habbá vert tojás fehérjét. A tészta feléből kupacokat rakunk a zsírozott tepsibe, a másik feléhez kakaó port keverünk és a fehér halmok közé öntjük hogy olyan márványos legyen az egész tészta a tepsiben. . .
Piskótához hasonlóan sütjük és ha megsült kiborítjuk és pogácsa szaggatóval félholdakat szaggatunk belőle és úgy tálaljuk. Jó étvágyat!
2010. március 6., szombat
2010. március 5., péntek
Az én keresztem :-)
Most éppen egy frivolitás kereszten dolgozgatom. Kedves ajándék lesz belőle:-) Nemsokára kész is lesz:-)
Leveles szerelmem 2
elkezdtem a gomblyuköltéssel átvarni a kontúrvonalakat. most már látszik is hogy mennyire más lesz az egész ha kész lesz:-)

Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)