Ma egy nagyon egyszerű és elképesztően finom édesség receptet hoztam nektek ,mégpedig a méltán híres madártejét :
Hozzávalók Az angolkrémhez :
300ml teljes tej
300ml habtejszin
Vaníliás cukor
6 tojás sárgája
100g porcukor
A habhoz:
6 tojás fehérje
150g porcukor
Elkészítés:
A krémhez egy nagy és mély serpenyőben melegítsük össze a tejet a tejszínt és a
vaniliáscukrot . A Tojáshabhoz verjük fel a fehérjét és evőkanalanként adjuk hozzá cukrot míg szép fényes és kemény habot nem kapunk . Kettő nagy hideg vízbe mártott evő kanállal formázzuk meg a galuskákat és tegyük a meleg krémbe.Majd kis lángon letakarva 9 percig pároljuk őket . Nagyon megnőnek, hatalmasak lesznek !! .. Utána szedjük ki őket egy tálra . A Tojás sárgáját keverjük habosra a cukorral,majd apránként keverjük hozzá szitán átszűrt krémet amiben a galuskák készültek. Keverjük el jó és tegyük vissza a tűzre és állandó keverés közben főzzük addig míg be nem sűrű ..
Utána hűtsük ki a krémet és öntsük bele egy mély tálba tegyük rá a habgaluskákat és készen is van
A mályvacukor belsejű tojáshab a lágy síma és finom angolkrémen egyszerűen mesés!! Próbáljátok ki ti is :) .
Hú, de finom lehet :-)
VálaszTörlésGyönyörű a kép az édességről. Neked való. én 80 kiló vagyok. A tejszínt kihagynám.
VálaszTörlésÖrülök hogy visszatértél a blogra is. Itt tartalom van, a Fb-on ...
Igen és idén újra rendesen blogolok :)) A tejszíntőllesz krémes és sűrű. Nemkell kihagyni belőle max kisebb adagot enni :) :)
Törlés