2018. február 28., szerda

Csipkeherceg Receptes Kódexe:Madártej

Ma egy nagyon egyszerű és elképesztően finom édesség receptet hoztam nektek ,mégpedig a méltán híres madártejét :

 Hozzávalók Az angolkrémhez :
300ml teljes tej
300ml habtejszin
Vaníliás cukor 
6 tojás sárgája
100g  porcukor 
A habhoz: 
6 tojás fehérje
150g  porcukor

 
Elkészítés:
 A  krémhez egy nagy és mély serpenyőben melegítsük össze a tejet a tejszínt és a
vaniliáscukrot . A Tojáshabhoz verjük fel a fehérjét és evőkanalanként adjuk hozzá cukrot míg szép fényes és kemény habot nem kapunk . Kettő nagy hideg vízbe mártott evő kanállal formázzuk meg a galuskákat és tegyük a meleg krémbe.Majd kis lángon letakarva 9 percig pároljuk őket . Nagyon megnőnek, hatalmasak lesznek !! .. Utána szedjük ki őket egy tálra . A Tojás sárgáját keverjük habosra a cukorral,majd apránként keverjük hozzá  szitán átszűrt krémet amiben a galuskák készültek. Keverjük el jó és tegyük vissza a tűzre és állandó keverés közben főzzük addig míg be nem sűrű .. 
 Utána hűtsük ki a krémet és öntsük bele egy mély tálba tegyük rá a habgaluskákat és készen is van 
 A mályvacukor belsejű tojáshab a lágy síma és finom angolkrémen egyszerűen mesés!! Próbáljátok ki ti is :) .  





3 megjegyzés:

  1. Gyönyörű a kép az édességről. Neked való. én 80 kiló vagyok. A tejszínt kihagynám.
    Örülök hogy visszatértél a blogra is. Itt tartalom van, a Fb-on ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen és idén újra rendesen blogolok :)) A tejszíntőllesz krémes és sűrű. Nemkell kihagyni belőle max kisebb adagot enni :) :)

      Törlés