2018. január 17., szerda

Csipkeherceg Receptes Kódexe:Ujabb Kuglóf

 Úgy látszik nagyon szeretem a kalács és kuglóf Féléket mert az utolsó poszt után egy újabb ilyen sütemény recept érkezik a blogra :)

Ez a recept a Képes Pesti Szakács könyv 1909-es  kiadásából való . A könyv letölthető a Magyar elektronikus könyvtárból.Onnan szereztem be én is .
 Kicsit átírtam a nyelvezetét maira de mást nem változtattam meg rajta :
Akkor a recept: 
12dkg vajat habosra keverünk és egyenként bele teszünk 7 tojás sárgáját.17 gramm élesztőt és egy evő kanál cukrot 2dl  szoba hőmérsékletű 30%-os tejszínbe  keverünk és megvárjuk míg az élesztő felfut. Majd a tojásos vajhoz keverjük és annyi lisztet teszünk hozzá hogy a massza összeálljon és a kanálhoz ne ragadjon már hozzá . (előre leszitáltam 30 dk lisztet és azt használtam .maradt is belőle . ) Ha ezzel megvagyunk egy kicsit még  dolgozzuk össze a tésztát .
 Egy Kuglóf formát vajazzunk ki és szórjuk meg zsemlemorzsával vagy darált mandulával és tegyük bele a tészta felét .
Lisztes kanállal simítsuk el hogy egyenletes vastag legyen .Majd szórjuk meg 8deka mazsola és 10 deka cukor keverékével .. Utána tegyük rá a maradék tésztát és igazgassuk  el a mazsolás cukros  rétegen .. Pihentessük míg meg nem kel aztán előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük . Porcukorral meghintve tálaljuk :)
 Nagyon nagyon finom és igazán jó alap recept . Készítsétek el ti is :)






2 megjegyzés:

  1. I want to try this recipe, thanks for sharing!

    VálaszTörlés
  2. Szuper! Minden szempontból. A kedvtelés, a B vitamin bevitele(élesztő) és a küllem is.

    VálaszTörlés