2013. február 10., vasárnap

Hímzek kicsit:-)





Mivel nem csak varrni szeretek hanem sok más egyéb kézimunkát is és mindig szerettem volna hímzett ruhácskát készíteni így mostanra lett bátorságom hogy kipróbáljam magam. Először rajzoltam egy kicsi mintát. (a kabát magassága 10cm). Fogtam egy szép batiszt anyagot meg másoló papírt és átvittem a mintát az anyagra. Ilyen egyszerű mintánál még megoldható így is. Majd mivel a kézi kötés nem valósult meg így itt használtam fel a selyem cérnát. Nem volt egyszerű használni, nagyon csúszós és tekeredős de mindenképp megérte mert ettől lesz olyan rusztikusan szép a kész mű. Szerintem:-) Na szóval 5 órai munkával készen lett a fele kabát:-) 

5 megjegyzés:

  1. Gyönyörű! :) Te aztán türelmes vagy!

    VálaszTörlés
  2. Eszem megáll! Én még ilyet sosem láttam, hogy előre a szabásmintát hímezik és utána varrják. Nagyon jól nézz ki. A kész kabát is. Ja az már a következő bejegyzéshez van.:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök hogy tetszik:-) Akkor tudok még újat mutatni nektek:-)

      Törlés
  3. Nagyon szép lett,teljesen megértelek én is szeretek kézzel hímezni,igaz ilyen kicsit nem szoktam,de amint látom,neked is örömöt okoz a befektetett energia. A munkád megint csodaszép lett !

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. Itt még csak félig volt készen.. de azóta már gazdája is lett neki:-)

      Törlés