2012. február 20., hétfő

Kék Álom




Az elmúlt napokban ezen a ruhán dolgozgattam. A boltban nagyon megtetszett az anyag és bár ehhez nem kell olyan sok de a csíkok többet kellett vennem belőle  ezért lehet hogy egy másik ruhán még láthatjátok majd ezt az anyagot:-) Na meg amúgy is a legkedvesebb színem a kék:-))

l

9 megjegyzés:

  1. Nagyon csini, olyan igazi porgos szoknya! Imadnivaloak azok a kis buggyos ujjak :))

    VálaszTörlés
  2. Ezeket a ruhákat kézzel varrod? gyönyörű a forma is meg a ruha színe is......Valóban álomszép....
    Szép hetet!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát most a boleró és a blúz teljesen kézzel készült a szoknya viszont látott gépet is de azért kézi munka is van rajta. Ezen a ruhán olyan 80% a kézimunka

      Törlés
  3. Csodálom az aprólékos munkáidat. Ehhez a gyönyörűségekhez képest a gyöngyözés elbújhat. Ez sokkal finomabb munka annál.
    Mekkora precizitás kell ahhoz, hogy minden hajtás, ránc a helyén legyen.

    VálaszTörlés
  4. Igazán elegáns darab, gratulálok ! Csak így tovább !

    VálaszTörlés
  5. Ezek is csodásak. Jó sokáig sikerült visszaolvasnom és nézegetnem a blogodban. Egyik ruhácska szebb mint a másik. Lehet, hogy figyelmetlen voltam (?) de érdekelne, hogy ezek mekkora méretben készülnek? Varrsz kézzel is azt tudom, de szinte hihetetlen, hogy a varrógéptalp alá beférne ez a sok aprócska darab.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A többsége 26cm-es babára való. Lily 30 cm-es a többi meg 40 és 52. . Igen varrok kézzel is de miután sikeri lettek a ruháimnak rájöttem hogy géppel kicsit precízebben lehet haladni, viszont még így is rengeteg munka van amit kézzel kell készíteni a mérete miatt:-) Na meg nagyon szeretek piszmogni is

      Törlés
  6. A piszmogást megértem. A legjobb dolog bevackolni egy fotelba és öltögetni. Nagyon érdekel ez a hajókázásos csipke. ( Ne nevess ki:-))) nem tusom a pontos elnevezését. Az alapokról találok valamit valahol a neten? GYönyörűek a csipkéid is Csipkeherceg.:-)

    VálaszTörlés
  7. Küldtem @-ot :-) Bizony nincs is annál jobb mint olyant csinálni amit szívvel lélekkel lehet, ilyenkor csak úgy repül az idő és észre sem veszi az ember hogy el ment egy délután is akár:-)

    VálaszTörlés