Most nem süti receptet hoztam , hanem valami egész mást, a méltán népszerű Padlizsánkrémét ahogy én készítem:
Először megmosom a padlizsánt majd a sütőben úgy 40 percig szoktam sütni, és még melegen lehúzom a héját és egy edényben fakanállal összetöröm,. Utána beteszem a turmixgépbe és teszek hozzá sót, borsot, mustárt, egy kis olajon megfuttatott vöröshagymát, egy gerezd fokhagymát , és persze egy kis olajat. Már csak pépesíteni kell és kész is! Nagyon finom és hamar elfogy az biztos:-) Jó étvágyat hozzá!
Javítás!! Kaptam egy kis jó szándékú segítséget a recepttel kapcsolatban. nos a változások: A Padlizsánt nem szabad sütőben sütni csak platnin
Mert különben keserű lesz. és a hámozás után fél órát csepegtetni kell hagyni, illetve fém tárgy nem érhet hozzá! Legközelebb már én is ezek figyelembe vételével készítem:-)
Hogy idézzek egy nagy klasszikust:
VálaszTörlés"...nyami, nyami.."
Igen, én is úgy tudtam, hogy platnin kell, de a kerámialapos tűzhely nehezen viseli az ilyesmit, ezért gond nélkül bevágtam a sütőbe. Nem lett keserű, de lehet, h csak szerencsém volt a padlizsánnal. :)
VálaszTörlésNa, asszem, hazafelé menet beugrom a piacra egy padlizsánért.
Én is a sütőben készítettem, semmi baja sem lett de előtte azért meg kell szurkálni, utána meg hagyni lecsöpögni. ..
VálaszTörlés