Egyszerű kalács:
Hozzávalók: 1kg liszt, 4deka élesztő, 7 decl tej, 3 evőkanál porcukor, egy tojás sújának megfelelő olvasztott vaj, 4 egész tojás, csipet só
A lisztet tegyük egy jó mély tálba . Az élesztőt 1dcl tejjel, kicsi cukorral és liszttel futtassuk fel majd tegyük a lisztbe . Adjuk hozzá a porcukrot a langyos maradék tejet az olvasztott vajat, a négy egész tojást, és a csipet sót . Jól dolgozzuk össze az egészet. Mind kuglófnál fakanállal addig verjük míg el nem válik az edénytől. Nagyon lágy tészta lesz . Langyos helyen kelssztjük meg duplájára . Borítsuk nyujtódeszkára és annyi lisztet dolgozzunk bele hogy puha de nyujtható tésztát kapjunk . Fonjuk meg a kalécsokat és tegyük forró sütőbe de előtte egy egész tojással jól kenjük meg őket . Az enyém ilyen lett:
2 darab oylan 1 kilós kalács lett ebből a mennyiségből ..
A Kalács készen lett következett a Mákosguba készítés
Az egyik szépséget egy mély tálba aprítottam
Utána melegítettem tejet úgy 1 liter litert kicsi vajjal és ráöntöttem hogy jól beigya a vajas tejet .
Aztán hozzátettem a kb 40 deka mákot is
Utána tűzálló tálba tettem kevés lekvár társaságában és jól átsütöttem :)) Nagyon finom lett . Jó étvágyat nektek is ! :)
Ez egy merénylet a fogyókúrám ellen :-) Guszta lett nagyon mindkét sütid.
VálaszTörlésÜgyes vagy! Mákból bizonyára nem lesz hiányod mostanában.
VálaszTörlés