2011. április 20., szerda

Áttörés:-)

Elkészült a prototípus. . . Mint látszik is van tanulni valóm bőven. Azt hiszem megpróbálom legközelebb vékonyabb fonalból készíteni. . . 

7 megjegyzés:

 1. Elsőre nagyon szép!
  Ilyesmi a Hardanger is, amit Kalotaszegi vagdalásosnak is neveznek.

  De ha szépet akarsz a szélét 5.-ös vagy 8 as perlével lukanként hímezd,mert egyenletesebb lesz! A beszövést meg 100as egész vékony horgolóval, (Eredetileg 12.-es perle kellene, de az Mo.-n nem kapható sajnos.:-( Ahogyan olyan DMC-k sem amit a könyved ír. De megéri vele kísérletezni:-)

  VálaszTörlés
 2. Köszi a jó tanácsokat.:-) Igen ilyesmi:-)Közben rájöttem hogy tényleg a horgolócérna az ideális.(vagy a saját kihúzott szálát is lehetne használni szerintem) Az a könyv 1894-es úgyhogy azokat a cérnákat már sehol sem kapni:-) Itt inkább a beszövésen volt most a hangsúly

  VálaszTörlés
 3. hogy egyáltalán meg tudom-e csinálni:-) Majd nemsokára kipróbálom hímzővásznon is. ott biztosan szebb lesz, Mert nagy terveim vannak a technikával:-)

  VálaszTörlés
 4. Maga minta szerintem elég jól sikerült, bár sokat nem értek ehhez...:) Lehet tényleg fonal vastagsággal kellene játszani, hogy még tökéletesebb legyen..:)

  VálaszTörlés
 5. Nem lesz baj ahogy elnézem menni fog ez neked!
  Sokan az anyag saját kihúzott szálával szövik be, ebben igazad van! De akkor a szélét szépen vágd le, hogy hosszú "fonalad" legyen:-D
  Van erre különleges anyag, én anno kaptam egy darabkát+ fonalakat is és arra hardangereztem. De jó mindegyik csak ne lenes legyen, mert az nem egyenletes szövetű és nehéz rá szépen dolgozni.
  A képtáramban fent van a keresztszemeseknél.
  http://s1104.photobucket.com/albums/h333/CathlenKata/My%20works%20cross%20stitch/?action=view&current=HardangerszvDora8babaksznt.jpg
  Bocsi a hosszú linkért, nem ment másképp.

  (Az album elején vannak kisebbek is )

  VálaszTörlés
 6. A prototípus remek,csak így tovább,hajrá!:-)
  Emőke

  VálaszTörlés
 7. Köszi:-) Most befejezem a függőben lévőket aztán újból előveszem és folytatom a gyakorlását:-)

  VálaszTörlés